14 april 2013

Röj

Jag har röjt ur en del i min garderob. En del saker som jag kom på att jag nog inte använt på 3, 4 år och en del som knappt blivit använt alls - felköp eller sådant som jag tagit emot av någon som tröttnat på ett snyggt plagg. Jag har tyckt att det var snyggt och det har passat men jag har inte haft användning för det.

En hel stor papperssäck blev det, av fullt användbara plagg. De skall gå till någon second hand-försäljning, så att det blir lite nytta av dem.

Först när något är utslitet och trasigt kasserar jag det, mjuka tyger blir trasor och jeans blir laglappar t ex. Ytterst lite går till bränning direkt i soporna.

Jag hör till det utdöende släkte som fortfarande skiljer på sommar- och vinterkläder. Ja, inte alla kläder men jag plockar bort en del som blir som nytt när man tar fram dem nästa säsong. Ändå händer det alltså att en del grejor hämger med fram och tillbaka och inte används på flera år. Och det händer också att en del hamnar längre ner i högarna och man gör fynd när man väl börjar gräva.

Det blir som att gå till en vintage-butik i sin egen klädkammare. Man kompletterar bara med någon ny scarf eller blus och så kan man kombinera ihop helt nya "ensembler". Fast det ofta handlar om jeans och en kofta...

Jag har inga dyrbara märkeskläder i min garderob, men faktum är att Lindex eller KappAhl- kläder håller över lag lika länge som Gudrun Sjödén enligt min erfarenhet.

Varje gång jag rensar bestämmer jag mig för att jag ska bli bättre på det - för man sparar i alla fall på alldeles för mycket. Men ändå går det 3, 4 år mellan varje gång!

Inga kommentarer: