10 april 2013

Memory lane

Lilla S var här en sväng med sin mamma i eftermiddag. Hon fick tag på en leksakshund som plötsligt var jätterolig. Det är ju sådär, grejor ligger och ligger, och så får ungen syn på dem och börjar leka.

Jag började sjunga på sången "Vår pudel har fått valpar" och den var tydligen också jättekul. Tyvärr kom jag bara ihåg tre verser och resten några ord här och där, så vad göra? Inga resultat på youtube men däremot en massa andra Gullan Bornemark-låtar och klipp. Så där fastnade väl vi ett tag i alla fall.

Sedan hittade jag hela texten till låten genom google. Fast den stod under Agneta Fältskog - den är visst med på barnskivan hon gjorde tillsammans med sonen.

Så slutligen fick vi veta vad valparna drömmer om ifall de gnäller lite på natten. En sån tur.

De där låtarna är verkligen geniala. Hur skulle man annars komma ihåg dem 45-50 år efter att man lärde sig dem? Enkla men inte urvattnade texter om saker som är nära och konkreta för barnen och bra melodier med lagom variationer. Dessutom massor av upprepning hela tiden, som små barn älskar, men det tänker man inte på ens som vuxen. Pedagogik!

Inga kommentarer: