11 april 2013

Gammal är äldst

Så här års är den värsta, värsta tiden för min hud. Det är så elektriskt överallt, och jag blir så torr så jag tror att jag ska självantända när som helst.

Jag vet inte om jag inbillar mig eller om jag glömmer från år till år, men jag tycker det blir värre och värre.

I år har jag i alla fall kört hårt ned en über-fet tysk fotkräm som har förskonat mig från de värsta blödande sprickorna. Nu är tuben snart slut men det är väl vintern också hoppas jag.

I ansiktet har jag året om Canoderm från Apoteket. Det är en kräm med karbamid, som en hudspecialist rekommenderade mig för ... sju år sedan ganska precis. Så här års får jag kladda på mer flera gånger om dagen, det är verkligen extremt detta... Det säger bara slurp!

På kroppen brukar jag ha en vanlig lotion som man köper i mataffären. Hth brukar funka bra på mig, karbamid i den också. Nu råkade det bli LdB i stället, det var något extrapris och den har funkat förut. Men jag höll på att få spunk! De måste ha ändrat receptet! Jag blev nästan ännu torrare av den. Om det vore möjligt.

Efter lite botaniserande bland hyllorna bet jag huvet av skam och köpte en vinröd flaska med namnet "Dove pro-age nourishment body cream oil". Det var det som lät smetigast av allt på hela hyllan. Den utlovade att huden skulle bli "velvety"..

Och faktiskt, den funkar! Man får fortfarande ta rätt flödigt och man behöver bara bre ut den så hör man nästan slurpet när den sugs in i huden. Men sedan blir huden närmast sammetsmjuk i stället för 0-ans sandpapper!

Man får väl inse att det är åldern, då. Lika bra att ge efter. Idag har jag dessutom anmält mig på en bemanningssajt till. GOveterans.se . För folk över 40.

Inga kommentarer: