27 mars 2013

Avdelningen konserverad gröt

eller "onödiga saker som jag aldrig trodde jag skulle köpa".

Färdigknäckta ägg på flaska. En liter motsvarar ca 20 ägg. Färdigvispade - man skakar bara lite lätt.

Kostar mindre än vad motsvarande mängd vanliga ägg kostar. Tar mindre plats både vid transport och hemma i kylen. Man slipper släpa hem en massa skal och äggkartong. Flaskan sorteras som hårdplast eller diskas och används igen.

Man sparar kladd och disk i alla fall när man gör omelett eller äggröra - bara att hälla direkt i pannan. Gör man pannkaka eller sockerkaka blir det ju disk i alla fall.

Konstigt nog är jag ändå lite skeptisk. Produkten funkar helt ok, men jag tror det har att göra med den låååånga hållbarheten. Det känns som om något mer måste vara tillsatt i flaskan...!

4 kommentarer:

Neurotic Kitten sa...

Ägg på flaska? Den var ny.

Eva Kihlström sa...

Har funnits ett tag på Willys i Skövde, säkert mycket längre för restaurangbranchen. Det var först nu som jag testade den.

Anonym sa...

Om det är från frigående höns som både går inomhus å utomhus är det OK.Men priset säger något annat?

Eva Kihlström sa...

Ja, det är en aspekt till. Etiketten säger bara svenska lantägg och kod SE 1204 EC. Konserveringsmedel E202 och E211 har jag inte kollat, men hållbarheten är TRE månader...!