13 januari 2007

Julgransplundring


Varje år känns det lika plötsligt - va, är det redan tjugondedag Knut?


På något sätt kommer julen smygande på en för att nå sin "peak" över själva helgen 24-26/12 och sedan börjar det bara att kännas lite dammigt. Och barrigt, om man har en sådan gran.


Vi har genom åren haft lite olika typer av gran vad barrningen beträffar, och har man mindre yta att röra sig på kan det vara rätt skönt att få ut granen lite tidigare. Just i år, när vi för första gången avnjuter en "salong" att ha granen i, lyckades vi även hitta en tålig gran som inte har barrat alls mycket. Den står alltså kvar fortfarande. Även den lilla adventsgranen som jag tog in med rötter för inte mindre än sju veckor sedan står så grön och grann i "stugan". Det blir riktigt hjärteknipande att kasta ut dessa praktexemplar.


Det kanske hjälper lite att plocka ur alla prydnader (svart och guld enligt årets trend) och ljus. Vi hade en formell "plundring" i eftermiddags, då både sonen T, dottern R med fästmannen E samt vår lillkompis E (eller LN som hon själv kallat sig sedan mycket unga år) deltog och gjorde slut på julgranskaramellerna. Så nu är det bara resten kvar.

Inga kommentarer: