13 januari 2007

Dagens I-landsreflektion

Hur ofta är man inte missnöjd med tekniska prylar som inte fungerar? Se bara mitt tidigare utbrott över dvd'n som uppfyller alla våra krav UTOM ETT (att förprogrammera inspelning när man har digital TV genom bredband)

I går kom en av alla "våra" små gubbar som vi ringer och beställer hit när något visar sig krångla i lägenheten. Han fixade snabbt och lätt till en ny termostat i ugnen, som fungerat lite hejsan-svejsan sedan vi flyttade in. Jag har kört med en lös hushållstermometer för att försöka kartlägga eländet och fått hålla på och vrida vredet upp och ner för att hålla rätt temperatur en längre stund. Men nu är det alltså åtgärdat.

I mina föräldrars första egna hem i mitten av 50-talet fanns det endast köksspis modell ved-. Där sköttes termostaten ännu mer manuellt, genom att lägga in större eller mindre vedträn och flytta plåtarna efter var värmen fanns i ugnen. Där klarade min mamma av att baka petit-choux... (dessa bakverk skall först gräddas på ganska hög värme i några minuter och därefter på ganska låg värme).

Inga kommentarer: