05 mars 2009

Gulle-hästarna!!!

Islandshästar är väl de gulligaste hästarna i alla fall. Som en vuxen människa kan rida på åtminstone. De flesta är väldigt trevliga till temperamentet också.

Idag har jag träffat många. Jag blev "kidnappad" av vännen I för att följa med henne ut och titta på en gård några mil härifrån som ett par andra vänner till henne skaffat för att driva "aktivitetscentrum" med islandshästar: turridning, konferenser, kurser, ridläger...

De håller på att göra i ordning det hela nu. Stort gammalt hur med 70-talsinredning inkl heltäckningsmatta i alla rum utom kök och badrum. Stall med för få boxar i, men desto mera skräp och brôte. Förvuxen trädgård med massor av fruktträd som skrek: Beskär mig, beskär mig!!! Nu hade de flugit hit 8 st hästar direkt från Island i lördags. Ja, när man såg hur det såg ut just nu så blev man inte avundsjuk alls... Men det kan säkert bli bra, om det blir som planerat!

Måste dela med mig av några bilder på dessa "naturbarn"!


I med sina egna hästar Yradis (dotter, t v) och Freya (mor). Lika som bär!

Hela raden hästar ställer upp sig för fotografering på gården "Kroken" - fast egentligen var de mest intresserade av hunden som sprang runt och gjorde sig märkvärdig"Hörru, det kliar, det kliar!" Fattar inte hur hästarna vet var på den andra hästen det kliar!


Troligen har de dragit på sig någon loppa eller annan insekt som de inte tål. De är inte ens vaccinerade än! Importerade islänningar kan vara mycket känsliga för t ex vanliga stickmyggor, som inte finns på Island. Och de här var vettskrämda för fåglarna som kvittrade från träden - de ser dem ju inte där uppe! På Island finns ju inga träd som fåglarna kan gömma sig i.


Det här är min favoritfärg på islandshästar. Mörkt nougatbrun med ljus man och svans. Den kallas brun-silver. De har fortfarande sin jättelurviga vinterpäls, men så här års börjar de tappa den i stora tussar. På sommaren är de blanka och fina.
OBS de fina grimmorna i Islands färger...

Inga kommentarer: