22 augusti 2009

Och vad pysslar vi med i stugan egentligen??

En del av er har undrat lite över vad vi egentligen gör när vi är i eller vid stugan, mitt ute i skogen. Vad finns det att göra där? Ingen el, inget rinnande vatten, ingen sjö, ingen mobil- eller trådlös datortäckning.

Det kan vara väldigt skönt och avkopplande att vara där och bara lyssna på tystnaden eller fågelsången - beroende på vilken årstid det är. Eller titta på löven som faktiskt redan börjar bli gula nu - ja, för det är norrlandsklimat däruppe på berget. Zon 5-6 skulle jag gissa. Det går alltså inte att odla persikor om man skulle vilja. Fast om det gick, skulle ändå tranorna komma och ta upp dem. De var där först, liksom älgarna och lodjuren.

Nu är det emellertid så, att ända sedan vi tog över stället efter mamma och pappa för nio år sedan, har vi tänkt försöka bringa lite ordning bland de verktyg etc som pappa så gärna samlade på. Själv visste han ju precis var allt fanns förstås men det var ett ganska obegripligt system.

Detta har alltså inte blivit av, och under åren som gått har vi flyttat och rensat ur flera garage, förråd och hemma-verkstäder med diverse användbara prylar, som ingen velat ha. Och det har samlats uppe i stugan... trots att vi faktiskt har rensat ut och sorterat!

Nu hade vi kommit till en punkt då det knappt gick att gå in i huset ens. Än mindre försöka sig på att sova över, eller bjuda dit gäster. Och helt fullt i uthuset förstås. Så under semesterns sista skälvande vecka slog vi till och köpte en materialsats till en friggebod. Det vi gör nu däruppe är alltså att försöka sätta ihop denna och sedan bringa reda i kaoset!

Här någonstans brukade vi sova...

Sista lasset hamnade här!

Matbordet i "storstugan" - nu belamrat med spik och skruv

och den minimala köksbänken har länge varit lagringsplats för färg, ogräsättika mm.

Nuvarande förråd. No comments.


Man behöver minst en grillad korv för att orka sätta igång!

Man känner sig lite som Karl Nilsson när man packar upp en sådan här leverans. Ni vet, han som "staplade bräder..."

Idag har vi i alla fall kommit en bit på väg!

Den här dörröppningen har jag sågat. Med en fogsvans.

Så här långt kom vi idag. Taket är som synes kvar liksom dörrarna. Sedan skall det helst målas också innan snön kommer...

Fortsättning lär följa!

Inga kommentarer: