25 maj 2007

allt flyter...

Jag börjar undra vad jag har gjort den senaste veckan egentligen... Jag har haft helt fullt upp men jag vet inte med vad.

Förra helgen var vi i alla fall i Stockholm hela familjen, M och jag och tre barn plus blivande måg. Vi skulle fira att vi varit gifta i hela 25 år - silverbröllop, minsann. Det låter vansinnigt gammalt när man säger det, men man får betänka att vi började ganska unga.

Vi åkte bil upp under fredagen och installerade oss i två lägenheter i Bromma, för att sedan med hjälp av Stockholmskort åka lokaltrafik och "göra sta'n". Fast vi började med ett besök på Dramaten på fredagskvällen, där gällde inte kortet... Vi såg "Lång dags färd mot natt" av muntergöken O'Neill - en föreställning på drygt tre timmar med Börje Ahlstedt, Lena Endre, Jonas Karlsson och Jonas Malmsjö. Sonen T fick välja pjäsen. Därmed var den kulturkvoten fylld för flera veckor, kändes det som. Men de spelade, som man kunde tro, fantastiskt bra med minimal rekvisita och stor professionalitet. Tråkigt var det bara med det hånglande paret som satt bredvid mågen E och höll igång HELA PJÄSEN IGENOM - det är faktiskt en aning störande om man vill följa med i handlingen. Spelade mindre roll att det råkade vara två killar.

Lördag förmiddag tog vi oss upp på Mosebacketerassen, där Mosebacke Etablissement serverade "Jazzbrunch" med en massa gott både för magen och för örat, i form av levande musik. Rekommenderas! Att några i sällskapet gjorde en "kändis-spotting" på Teliachefen som satt med familj vid bordet intill får anses som en bonus.

Sedan gick vi och spanade in M's kontor inne i hetluften. Massor med slussar och kortspärrar och koder att knappa in. Till råga på allt kom det en securitasvakt och undrade vad vi höll på med... Vi förstod ännu mer än förut hur viktigt det här stället är!

Det regnade en del under eftermiddagen, så vi tog vår tillflykt till Hallwylska palatset för ett par timmars begrundan av vad samlande kan leda till. Den stora behållningen där var att grevinnan hade "löst krustad-problemet..." med hjälp av små nysilver-pytsar osv. Den stackars guiden hade ingen aning om att E kvällen innan ingående hade redogjort för sin fars kommande klassjubileum, där just krustader spelade en viktig roll. Han såg ett ögonblick lite vilsen ut när vi brast ut i diskreta fniss-paroxysmer, men fann sig snabbt och fortsatte guida bland högt och lågt som främst grevinnan hade ägnat livet åt att samla och katalogisera. Mina barn börjar inse att jag inte är så galen ändå.

På lördagskvällen intog vi middag på restaurang Kungsholmen. Där fanns flera olika "koncept" att välja på, vi tog alla olika rätter och allt var helt superbt! Ändå inte oöverstigligt dyrt. Och många glada människor runt omkring, det är inte kul att sitta i en halvtom lokal.

På söndagsmorgonen unnade vi oss en hotellfrukost innan det var dags att packa ihop för denna gång. Vi gjorde oss av med resp bagage och sammanstrålade igen i city för en liten tur ut på Djurgården. Först hade vi tänkt fjärilshuset på Haga med bifogad lunch, men på grund av tåget till Sundsvall vågade vi inte riskera att det drog ut på tiden utan åkte i stället buss till Waldemarsudde. Där var det enormt vackert så här års, både ute och inne. Massor av blommor överallt. Det var en spännande utställning av stengods gjort av Ulla och Gustav Kraitz, som bl a har gjort Wallenbergsmonumentet i New York samt tavlor med motiv från Tolkiens värld målade av Paul Raymond Gregory.

Sedan tog vi museispårvagnen tillbaka in till centrum och åt lunch på "Deli-burger" där det också finns en massa olika koncept att välja på. Men de hela små bläckfiskarna i "seafood"-woken fick faktiskt vara...

Några minuters spring på sta'n hanns med innan det var dags att följa dottern F till det norrgående tåget. På väg mot spåret passade hon på att köpa sig en ny mobiltelefon - de där Telenor-säljarna står ju överallt, alltså även på Centralen.

När hon kommit iväg var det dags att säga hej till M, som ju stannade kvar och skulle jobba nästa dag. Tunnelbana ut till Bromma igen och så inpackning i bilen för övriga som skulle hemåt.

Hemresorna gick bra, men för F blev det lite omständigt med buss förbi Hudiksvall där en skorsten höll på att rasa över järnvägsområdet... men det gick bra det också.

Jaa, sedan har jag tvättat och städat lite, jobbat lite både med "nästan-jobb" och riktiga jobb, samt haft konsert med den kör vi ihärdigt övat med hela terminen. Och idag laddar hela sta'n för Konstrunda. Jag skall hjälpa systern M med utställning på Hotell Bellevue (se min andra blogg) och i morgon och på söndag skall jag finnas på Turistbyrån mellan 10 och 15. Så jag vet vad jag skall göra den här helgen också!

Inga kommentarer: