07 januari 2010

Man ska aldrig slänga något!!


Det är rent otroligt vad man kan vara inne ibland! *sträcker på mig*

Åter har jag fått min tes bekräftad att man aldrig skall slänga något, antingen det har gått tre, sju, tolv eller hur många år som helst sedan man såg åt det. Det mesta kan man få nytta av en vacker dag.

Nu när sonen T fick frågan om att hoppa in på sitt sommarjobb under en vecka och köra tidningar till exempel. Cykeln kunde man bara glömma att lasta ner med tidningsväskorna och trampa på genom flera decimeter djup snö, utan möjlighet att ställa ifrån sig cykeln i drivorna med lasten i behåll.

Hans första tanke var "pinnavagnen" - skrindan från 1984 - men tyvärr gick den hädan redan vid senare delen av 90-talet, då äldsta dottern R tillsammans med några kompisar någon gång strax före tonåren tog en åktur nedför pulkabacken bakom vårt dåvarande hus. Men kul hade de nog! Inget blev skadat utom själva fordonet...

Då fick jag snilleblixten! Barnvagnen ligger ju kvar, väl inpackad på vinden, inte använd på drygt 18 år men i bra skick. Underredet var inte lika inpackat och var därför lite rostprickigt, men till detta ändamål duger det perfekt. Det är ju ändå mörkt vid tre på morgonen, så vadå?? Lite silvertejp och saken är biff! Brio har bra kvalitet på sina grejor i alla fall, underredet har hållit för flitig användning åt tre barn varav några månader med extrasits på!

På bilden ovan syns flera bra saker med åtskilliga år på nacken. Dottern F's urvuxna skridskor passar utmärkt på lilla I. Min Stenmarksmössa från ca 1977 dras ner över öronen på sonen och uppskattas högeligen. De gröna vantarna med "halkskydd" på insidan är gamla trädgårdshandskar men funkar utmärkt för att dela tidningar med. Stövlarna som står vid elementet är mer än 10 säsonger gamla men fungerar utmärkt fortfarande. (Jag har ett par näbbstövlar från 1979 på vinden också!) Och dörrmattan inköptes till en helt annan dörr för en massa år sedan.

"That's why they call me Second hand Rose..." - fast jag är "first-hand" också!

Inga kommentarer: