15 september 2006

Massa mackor blir'e...

Det är verkligen kul att ha musik i huset igen. Det är ju flera år sedan döttrarna gick på musikgymnasiet, och sonen har tappert försökt "värja sig och fäktas i det längsta" som poeten skriver ( i det här fallet Stikkan Andersson).

Efter två dagars idogt bankande har han blåsor på flera fingrar. En gång kom han ner i köket alldeles svettig och slut, och hade hamrat sig igenom hela "staten och kapitalet..." till cd. Ja, lyssna på det trumkompet så fattar ni! Men snart bar det upp igen. Han är lika envis som sin mor och morfar. Och det börjar låta riktigt bra. Nere i köket.

Ikväll var hela gänget däruppe. De som skall bli "bandet" plus A, som inte spelar nå't men är med ändå. Han kunde bli manager, tycker jag. Eller spela percussion (=äggmaraccas). När det drog ihop sig till mat, gick jag upp och frågade om de ville ha lite fika eller nå't. Först alldeles tyst. Sedan - JAAAA! Vad vill ni ha då? Te, kaffe, choklad? -CHOKLAAAD!Macka eller bulle eller båda? -BULLEEE! (Men det blev båda. Måste ju tänka på min insats mot ungdomsfetma. Fast "staten och kapitalet" hjälper nog också till att bekämpa den.)

Fick springa över till Konsum och komplettera brödförrådet, men vadå. Det är bara att njuta av de här lätt räknade tillfällena man får med fullt av 16-åriga killar runt bordet som äter och har det trevligt, pratar och skrattar. De är verkligen så otroligt gulliga. Fast sonen T har fortfarande lite problem med att vi skulle kunna råka bli pinsamma.

Klockan 8 gick de över till kompisen R. De skulle titta på den traditionella "slutdebatten" på SVT hos honom. ....."staten och kapitalet...hm..hmmmm....."

Inga kommentarer: