22 maj 2013

Om "shellack"

Kärt barn har många namn, jag har sett det stavas gel lack och t o m jelly lack, men vad jag talar om är en fantastisk metod att få snygga naglar som man slipper hålla på och pilla med på flera veckor.

Jag gjorde en manikyr i Budapest som höll i nästan fyra veckor innan det började släppa i kanterna. Då hör jag till kategorin som använder händerna till väldigt mycket, typ plantera växter och baka. 

Lackningen bygger på att man lägger på många lager med olika lack, två lager med somliga tror jag, och härdar i typ 1/2 minut mellan varven. Hela behandlingen, inkl filning och fix av nagelband och sånt, tog ca en timme. När det var klart kändes det helt annorlunda än med vanligt nagellack, som börjar flaga efter någon dag (med mitt sätt att hantera naglarna). Efter ca 2 1/2 vecka filade jag lite på längden och fyllde på med lite vanligt nagellack i samma färg i utväxten.

Nu har det alltså gått drygt fyra veckor och jag får ta itu med detta. Tänkte fila till så att det fortfarande är kvar där det sitter fast och så lacka över resten.
Lite hemgjord lösning, men jag tror det funkar i ett par veckor till.

Att göra en ny shellack-behandling på salong i Sverige kostar 4-5 gånger så mycket som att göra det i Budapest. Så för min del är det ren lyx, som man kanske kunde kostat på sig om man skulle på något alldeles extra - bröllop, nobelmiddag eller så. 

Men nu har jag sett att det har kommit ett hemma-kit för att göra hela proceduren. Kostar knappt vad det kostar att göra en enda behandling på salong. Man får såklart fylla på med de olika lacken efter hand, men det är ändå ett prisvärt alternativ för såna småpyssliga typer som jag. 

Men jag får fundera lite till innan jag klipper till. Om inte annat, så kommer ju Mors Dag lite lägligt att önska sig saker till...!

 

Inga kommentarer: