29 juli 2013

Sommar, sommar

Sommar betyder mer ledighet för de flesta. Och kanske mer tid att göra sådant som man inte hinner så mycket annars - att blogga till exempel. 

För mig har den här sommaren blivit helt tvärtom. Efter en dryg månads ofrivillig "ledighet" (= intensivt jobbsökande) i maj-juni har jag jobbat mer än nånsin under några veckor, en ny erfarenhet som kafébiträde. Nu när semestrarna börjar ta slut kommer jag att ha schema på 1-2 dagar/veckan i kafé/butik plus uppdraget att kontinuerligt uppdatera webshopen, som jag har börjat med parallellt med kaféjobbet. (Det var egentligen det som behövdes hjälp med när jag tillfrågades, men samtidigt uppstod akut personalbehov i kaféet och då ställer man ju upp!)

De dagar emellanåt, när jag inte varit schemalagd, har jag ändå försökt att vara lite ledig, eftersom min andra hälft förstås haft semester som alla andra normala människor. Vi har träffat vänner, åkt på några kortare utflykter och så bygger vi en ny lillstuga vid fritidshuset, vilket också tar en del tid förstås.

Vi var ju iväg på en vecka i Budapest i april, så jag känner inte att det är nödvändigt med någon mer sammanhållen resa just nu, när jag får jobba. Fast det vore skönt att bli färdig med byggprojektet uppe i skogen.. Utvändig målning och all inredning är kvar ( inkl isolering av väggar). Det tar tid!!

Nej, nu tog den här stunden slut och jag ska in och jobba. Titta gärna in på Förr på Helénsgården i Skövde om du har vägarna förbi!

Inga kommentarer: