28 april 2009

I går såg jag

Kitty JutbringUrban Outfitters på Biblioteksgatan i Stockholm.

Plötsligt kände jag mig väldigt färglös och platt i håret...

23 april 2009

Pigmentförändringar

För några år sedan, närmare bestämt 5, tog jag bort ett födelsemärke på underbenet. Efter analys visade det sig att det innehöll ett förstadium till malignt melanom, så de skar bort lite till, och förmanade mig att a) absolut inte sola mera i hela mitt liv och b) komma in till hudspecialisten en gång/år och kolla så jag inte hade fått några nya märken eller att de gamla hade ändrat på sig.

Efter ett år och två år fick jag kallelse, då hade det inte hänt något. Sedan gick tiden och jag började undra. Ringde till vårdcentralen här och frågade, och de hänvisade direkt till hud på sjukhuset. Så det blev att passa telefontider och knappmeddelanden (har förresten just läst Bodil Malmstens kluriga "För röstmeddelande, tryck stjärna". Läs den!). Slutligen fick jag en kallelse till idag på morgonen. Jag hade faktiskt upptäckt en ny ljusbrun fläck på örats kant, men om den var farlig kan ju inte jag se.

Så fick jag veta att jag inte behöver åka in och kolla om det inte är så att jag känner mig orolig eller har upptäckt något med "egenkontroll" som det heter. Nähä, det var ju bra. Och det jag hade upptäckt på kanten av örat var inget födelsemärke utan - en "åldersvårta"... har aldrig hört talas om det, doktorn kunde väl åtminstone sagt det på latin så det hade varit något att blogga om!

Hur som helst så tyckte hon väl lite synd om mig, för hon sa att "den kan jag nog skrapa bort, ska du se!" Och gjorde så, samt frös lite på den, som man gör med fotvårtor, så skall den vara borta i alla fall ett tag. Det gjorde inte ens ont!

Känner mig lite plastikopererad idag. Fast troligen kommer ingen att se något, eftersom håret döljer det hela. Men jag själv vet ju hur mycket snyggare jag har blivit!

Och jag tänker nog fortsätta sola lite lagom i alla fall. I smyg.

21 april 2009

Solig bildkavalkad från skogen

I lördags blommade stora mattor av blåsippor i trädgården runt stugan.

Dagens projekt: förflyttning av diverse biomassa. Grenar och löv.
Vad är det för likhet mellan arga katter och mig? Ja, "likheter", då...

Kalla pannkakor att äta med händerna är aldrig fel som matsäck, hur gammal man än blir!

20 april 2009

Hos Malou

i en annan del av Sverige - eller av universum, skulle det kunna vara, så främmande är det.

Där sitter Malin Berghagen, strålande vacker, och berättar leende om sin barndom som "kändisbarn", sin modellkarriär som ledde till bulimi, sitt förhållande till sin ex-make Tommy Nilsson och hans alkoholmissbruk och sitt liv som yoga-tränare och "sökare". Kontentan är, som så ofta förr, att man måste vara sann mot sig själv och "följa sitt hjärta".

Det ser så lätt ut att sitta i Malous soffa och "följa sitt hjärta".

Här sitter jag och läser platsannonser. Mitt hjärta säger att jag SKALL HA minst ett dussin av de där jobben. Hur följer man det? Kan jag få ett råd, Malin Berghagen?

18 april 2009

Plogfritt jordbruk

hörde jag talas om. Det lär vara mera ekologiskt än det traditionella i vår kultur. När man plöjer och vänder jorden kommer mikroorganismer och maskar upp till ytan som inte var tänkta att göra det. Och de som skall vara vid ytan hamnar nere i jorden och kvävs.

Fattade inte riktigt vad man skulle göra i stället. Tyckte mest att det lät väldigt avigt och konstigt.

Efter nästan hela dagen i skogen vid stugan funderar jag på om man kan få till ett gallringsfritt skogsbruk också. Så träden som är överflödiga bara liksom rasar ihop, kvistar sig och lägger upp sig på tork i prydliga vedtravar. Och flisar upp kvistarna så att de snabbt bryts ner till näring.

Fast det är klart, det skulle vara svårt för träden att förstå vilket trä som skulle bli plankor, vilket som skulle eldas och vilket som skulle bli massaved...

08 april 2009

Glad Påsk!


Med Sveriges största påskris placerat på stadens torg. Ja, jag vet inte om det är det snyggaste, snarare är det lite roligt.

04 april 2009

Med motorsågen på nya äventyr

Idag kom vi äntligen ut i skogen igen. Fina vårdagar är det som allra bäst däruppe - innan mygg och knott gör det omöjligt att vistas där mellan mitten av juni och slutet av juli...

Nja, omöjligt, men det är lite jobbigare att gå med alla kläder på sig hela tiden mitt i sommaren.

Nu har vi i alla fall försökt göra det lite luftigare runt tomten så att myggen kanske blåser iväg lite fler dagar framöver. Det växer massor av stora granar och andra förvuxna träd ända in på stugknuten och när luften står still och det är varmt och fuktigt ordnar mygg och knott stora släktkalas, eller om det är konferenser, hos oss när vi är där. (Det kanske de gör när vi inte är där också, men då får väl fåglarna lite att äta å andra sidan.) Dessa små kryp har nämligen en "barnkammare" i myren som ligger någon halvkilometer från stugan.

Här kommer en bildsvit från Sydbillingen mitt i Svea Rikes vagga... där koltrasten spelar och blåsippan ute i backarna står!


En nyvaken liten vän. Vi såg bl a en citronfjäril också som flög iväg över snön varje gång jag hade lagt ifrån mig kameran!


Storebror D och lillebror M gestaltar "Motorsågsmassakern" Eller om det var "Rödluvan"? Obs snömängden i skogen!

Fikapaus i stekande sol


Hepatica Nobilis - fast numera utan skylt! Ni som kände min pappa förstår vad jag syftar på.

01 april 2009

Psykbryt i vårstädningen

Solen skiner och fåglarna kvittrar. På hamnplan har en gatsopningsmaskin varit igång sedan sju-snåret för säkerhets skull, så att ingen i närområdet skulle försova sig.

Som rubriken antyder så är det här ingen bra dag. Lika bra att inse. Varje gång man vänder kalenderblad till en ny månad och man inte har en aning om hur denna månad kommer att se ut. Varje månad tänker jag att nästa månadsskifte så har jag fått ett fast jobb - om jag ens vågar tänka den tanken fullt ut. De jag levererar mina uppdrag till är så nöjda med mitt arbete - varför kan då ingen ge mig ett varaktigare jobb eller återkommande uppdrag? Och jag söker och söker på alla annonser som finns.

Och försöker komma på och utveckla egna produkter att sälja i marknadsföringssyfte.

Ont i hela kroppen efter gårdagens styrketräning på sjukgymnastiken. Det är inte roligt och det gör bara ont, men någon gång måste det väl ge resultat. Fast jag tror inte att jag kommer att bli helt bra i ryggen igen, utan kommer alltid att få tänka mig för. Man måste väl ha några ålderskrämpor.

När jag i denna sinnesstämning kom ner i köket och skulle sätta på lite kaffe var hela diskhon full med smutsig disk och massor av plats i diskmaskinen. Sådant räcker för att jag skall börja stortjuta i ren desperation. Klart att jag kan plocka disk och städa toaletter, men när det är det enda jag verkligen behövs till känner jag mig gravt understimulerad och börjar nästan klättra på väggarna. Jag måste få göra annat också. Helst något som ger lite lön och pensionspoäng.

Och på TV sjunger BWO "You're not alone". Tack, jag vet. Det är mellan 30 och 500 sökande på varenda tjänst jag söker.