24 maj 2009

Blom-blogg


I min serie "bild-bloggar på bokstaven B" har vi nu kommit fram till denna vackra bild. Ja, blommor och blommor, men det är meningen att det skall komma både rosor, liljor och irisar här så småningom.

Detta är mitt senaste projekt som tog dagen i anspråk nu när vi var vid stugan sist. Här syntes inte att det var ett stenparti innan jag började. M undrar ibland varför jag sätter igång och krafsar mycket målmedvetet på något bestämt ställe i trädgården vid stugan. Joo, jag vet ju till skillnad från honom var pappa hade sina rabatter. Och stenpartier. Och dammar - fast de är lite lättare att lokalisera.

Så jag sätter igång likt en pirat på målmedveten skattjakt. Och si - här fanns det ett stenparti! Fast det var mest gräs i det. Det löser man enklast genom att, när man grävt upp allt, dela och flytta plantor från andra håll i trädgården, och plocka upp det som sprider sig i gräsmattan (primulor och prästkragar t ex) och sätta där man vill ha dem i stället för att köra över dem med gräsklipparen senare. Då vet man nämligen att man får sorter som överlever klimatet här uppe på berget, där vi har växtzon 5 ungefär, mot 3 som vi har hemma.

Eftersom alla gener från pappa inte har förts vidare till mig, har jag inte frösått nya blomplantor att sätta ut där det blir plats över. Jag inser att det finns folk som jobbar med sådant, och går till dem och köper så många plantor jag behöver för några kronor styck. Det går det också.

Jag har inte som målsättning att hålla allt i det skick som det var när pappa var i sin krafts dagar. Men jag skall försöka gräva fram en rabatt per säsong och fixa den lite grundligare, och hålla de jag har grävt upp någotlunda öppna. Nu när vi inte har någon trädgård i sta'n kan det kanske vara rimligt. Det finns totalt 8 större och mindre anläggningar i trädgården. Och JA, jag gjorde detta parti mindre än vad det egentligen var från början...

Inga kommentarer: