10 december 2010

Annars, då?

Jag är mycket medveten om att det blivit mycket lite bloggande från min sida under den här hösten. Dels har jag fått jobba heltid under nio veckor, då det fattades en person på biblioteket där jag har mitt vikariat, och dels har det hänt en hel del stora och omtumlande saker omkring mig, både roliga och tråkiga, och rent sorgliga.

Bokmässa, möte med PocketBloggarna, alltid kul. Men under fredagskvällen fick jag veta att en älskad farbror slutat sina dagar, vilket lade sordin på det hela.

Jobbat mycket, som sagt. Förutom på biblioteket även med flera uppdrag i mitt företag. Sådan skillnad mot förra året! Då hade jag totalt 16 fakturerade uppdrag under hela året, i dagsläget har jag 40 hittills! Det mest regelbundna är min medverkan i Äntligen Länstidningen, där jag skriver en artikel med foto per månad.

Och så har jag blivit ett helt år äldre, och därmed firat the big 5-0. Inte så "farligt" som många ville låta påskina. Jag ville hellre förekomma än förekommas, så jag ordnade en lunch dit alla fick komma som ville - men efter anmälan, så man visste hur många på ett ungefär! Och på kvällen satsade jag stort och bjöd in till restaurangen på Hotel Bellevue, bara ett stenkast från där vi bor. Jag önskade mig underhållning - musik, frågesport osv - av mina barn och de gjorde en massa fint, så jag är så nöjd, så nöjd. Flera fina tal av andra gäster fick jag också. Jag hade också sagt att jag lika gärna som blommor eller presenter tog emot en gåva till jordbävningsoffren i Pakistan genom Erikshjälpen. Jag fick 6 700:- insatt på det kontot, PLUS många fina blommor OCH presenter! Så mycket pengar hade jag ju aldrig skickat iväg själv, och alla presenter jag fick var sådana som jag tycker om och vill använda, t ex en liten häst-lampa från mina barn och en fantastiskt vacker handstickad pläd av min dotters svärföräldrar, som hennes svärmor hade gjort. Flera vackra smycken, bra presentkort som kommer till nytta och mycket mer. Jag blev också glad och överraskad över mina båda svägerskor som ställde upp med en egen sång till gitarr - Facebook, Eva, Facebook! (på melodin Swing it magistern) och en liten ask med bra-att-ha-prylar nu när man börjar bli gammal. Det var jättekul, för de är inte riktigt "den sorten" som brukar göra sådant annars. En del är ju det. Som jag själv till exempel.

Nästa grej som jag måste avslöja här nu, fast de flesta som känner mig vet redan om det, är att jag skall bli mormor i februari. Det är spännande, mysigt och väldigt, väldigt roligt. Det är ju inte säkert att folk vill eller kan få barn bara hur som helst när det passar, så jag är jätteglad för det. Nu är det vecka 30, så det är en rejäl bulle i ugnen! Det är så roligt också att ha dottern R här i staden så man får följa det hela tiden på nära håll. Jag hoppas också bli utnyttjad som barnvakt ofta, ofta. Jag skall bli en sådan där mormor som gör en massa saker, lär barnet sticka och steka pannkakor och så. Min egen mormor jobbade jämt, men jag hade ju min gamlamormor som skötte det pedagogiska. Hon lärde mig handtvätta, virka, you name it...

Nu plingade det på dörren så nu skall vi ha en liten myskväll med de blivande föräldrarna.

Inga kommentarer: