16 juni 2010

En fri marknad...

Här om dagen gick jag åt Apoteket till, ja, Kronans Droghandel heter det ju nu. Kom på att det var slut på vanliga receptfria huvudvärkstabletter hemma.

Det var ju tur att jag kom på det när jag var där och inte mitt i natten klockan 2. I alla fall slank jag in, hittade min lilla ask med en vanlig sort och gick till kassan för att betala.

Va, ingen kö alls! De har skruvat upp effektiviteten en hel del under de senaste åren, konstaterar jag. Jag betalar min knappa femtiolapp och när jag just ska säga hej och gå säger damen bakom disken:"Är det något du undrar över, om dosering, hur de fungerar eller så?"

Jag började nästan skratta men lyckades hålla mig. Nej tack, sa jag. Jag har använt dem förut...

Jag menar, vanliga receptfria huvudvärkstabletter! Det hade väl varit en befogad fråga om det hade varit ett nytt recept jag kom sättande med, eller om jag hade varit 16 år gammal.

Det kändes en aning "service overkill". Tänk om jag skulle välja att gå till ett annat konkurrerande apotek! Jag vet inte ens var närmaste finns - kan det vara i Tibro, 18 km bort? Inte precis cykelavstånd om man inte har vägarna förbi...

Inga kommentarer: