14 juni 2007

"En tändstickstavla med Bodens fästning..."

...nej, det är nog det enda som inte kom med idag.

Vi håller på och flyttar ett liv nu igen. Denna gång vår mammas/mormors, samtidigt som väldigt mycket av pappa/morfar givetvis också flyttas - eller avslutas.

Mamma är lyckligen installerad i en ny och fräsch, men ack så liten lägenhet som ju inte rymmer mer än en bråkdel av all saker som samlats under nästan 50 års äktenskap och ett par decennier före det. Hon har fått med sig det hon behöver, men när hon är tillbaka i huset ser hon hela tiden fler saker som hon vill ha med.

Mycket är saker som pappa har gjort, eller saker som de köpt tillsammans vid något speciellt tillfälle. Klart att det är svårt att bara kasta bort!

Jag försöker så mycket som möjligt att säga att "den kan jag ta hand om åt dej", eller "den vill kanske dottern R ha"... ändå kommer en massa "onödiga" saker att samlas i förrådet vid lägenheten. Av nostalgiska och sentimentala skäl, snarare än att det kan vara "bra att ha" (som är det stadium som jag är i nu).

En hel del saker hamnar säkert i onödan hos oss också.

Ingen tändstickstavla med Bodens fästning från faster Greta, nej. Men nu har jag inte mindre än tre tändstickstavlor med andra motiv, som pappa gjorde någon gång i slutet av 40-talet...

Inga kommentarer: