30 juni 2006

Jag såg i tidningen...

...att det i Amerika (var annars) just hölls på och forskades fram en sorts gräs att ha i gräsmattor, som inte behövde klippas. Man sår gräsmattan, gräset växer upp stilla och snällt, men sedan stannar det i växten! Hmmm... mystiskt. (Undrar hur det ser ut efter några fotbollsmatcher med 7-åriga Zlatan-fans?)

Kunde inte låta bli att reflektera över detta i morse, när jag tog mig an projekt "bikinilinje" för - jag vet inte vilken gång i ordningen i mitt liv. Det är ju några gånger per säsong, och med tanke på min höga ålder, och - nä, jag kan nog inte räkna så långt. Och all tid man lägger ner, om man beaktar att "bikinilinjen" går ända ner till fötterna samt innefattar armhålor och ögonbryn...

Tänk om någon forskare plötsligt upptäckte en substans som man kunde kleta på alla ställen där man inte vill ha hår (det skulle givetvis inte påverka de tjocka, blanka lockar som svallar från huvudet och glänser i solens sken). Som alltså fick håret att stanna i växten! Det vore väl nå't! I och för sig så kunde ju frisyren också konserveras för evigt - fast det konststycket är det ju ändå en del som lyckas med. Lite tråkigt att aldrig kunna variera, skulle jag tycka.

Men så många som skulle bli arbetslösa då! Tillverkare av Gillette Venus, Veet-kräm, epilatorer och vaxer skulle bli ställda på bar backe och skönhetssalongerna skulle tvingas hitta på kompletterande verksamheter för att få det att gå runt. Och vad skulle vi alla (åtminstone västerländska kvinnor) syssla med under vår- och sommarsäsongen? Titta på fotboll? Hu!

Nej, det är nog bäst att inte försöka förändra för mycket i sakernas tillstånd. Låt gräset växa och låta dem som vill klippa av det. Samma sak med "generande hårväxt".

26 juni 2006

Att flytta ett liv - igen...


Var och röjde ur Mormors lägenhet tillsammans med morbror B i förra veckan. Trots att det bara var en tvåa fanns det en del i skåp och lådor som inte åkt med i tidigare flyttningar.

Min Mormor var annars rätt bra på att dela med sig av grejor som hon inte behövde även medan hon levde. Dock kom hon ibland på att vissa grejor kanske hon ändå skulle ha behövt lite till...

Mina kusiner och övriga närmast sörjande hade redan bestämt sig för att de inte ville ha något mer än några mindre prylar som de hade plockat ut. Så där stod vi med ett helt förråd samt alla klädgarderober och köksskåp med diverse innehåll. Vi började i varsitt hörn och lyckades sortera allt på ca 6 timmar.

B och M körde bort flera lass direkt till tippen, medan jag packade dyrgripar som en hel hög med fat ur Blå Eld-serien, fina glas, monogram-märkta linnehanddukar som nästan inte var använda, en grupp rotting-möbler (bord och två fåtöljer), en påse med utmärkta sybehör (bland annat flera broderisaxar och askar med knappnålar med glashuvud som jag har velat ha så länge men inte kostat på mig att köpa) och mycket mycket mer.

Något som jag (vi) verkligen behövde och sånär hade gått och köpt precis nu var fina mattor till "salongen" - röda Bokhara-mattor, en alldeles lagom under matsalsbordet och en gångmatta i samma mönster. Så skönt bara att slippa gå och leta efter sådana i affärer och jämföra priser osv. Jag hade glömt att hon hade dem, och B bedyrade att ingen annan ville ha dem, så... Jag känner mig fortfarande lite "gamig" efter rensningen, men jag kan inte slänga fina saker och när ingen annan vill ta dem så mår jag nästan illa - och vi har f n släktens största vindsförråd, på gott och ont. Om några år kanske barnen kommer på att de vill ha någon liten kaffeservis eller nysilverskedar efter Gamlamormor, och då kan de ju få stå där så länge.

Annars kan man ge dem till second hand senare också. Jag behöver inte fler mocca-koppar...

10 juni 2006

Vad gör man när det är fotbolls-VM?

Man kan till exempel blogga sig blå i sin ensamhet eftersom alla andra sitter vid TV. Man kan läsa GP som har en föredömlig serie på "Världens Gång" av folk utan bollsinne, för folk utan bollsinne. Och man kan leka Top Model som mina älskade döttrar.


Det är roligt att ha huset fullt men jag skulle aldrig drömma om att ha dem boende "hemma" för alltid. Fast det är vemodigt att en tid är förbi och de har flugit ut, så är det trösterikt att de klarar sig så bra på egna ben och att de så gärna kommer "hem" lite då och då.

Men det är klart att dottern F gärna kunde ha fått stanna lite längre den här gången. Det blir bara två dagar innan hon ger sig ner på tågluff i Centraleuropa i 3½ vecka. Jag är fortfarande sur på Mittuniversitetet för deras klantiga sätt att sköta hanteringen av schemaläggningen. Fattar de inte att folk har ett liv? Det gör de på Högskolan i Jönköping!

04 juni 2006

En "hemlig" webbplats!

Har hittat en otroligt "hemlig" webbplats. Kolla här!
Nu saknar jag bara en plats där jag kan se när mina vänner har semester och vart de tänker åka. Kanske också vad deras barn sysslar med nu för tiden och vilken storlek de har på stickade tröjor...

*"hemlig" enligt Magister Daniel på HLK: smart, praktisk, lite dold men väldigt funktionell