30 juni 2006

Jag såg i tidningen...

...att det i Amerika (var annars) just hölls på och forskades fram en sorts gräs att ha i gräsmattor, som inte behövde klippas. Man sår gräsmattan, gräset växer upp stilla och snällt, men sedan stannar det i växten! Hmmm... mystiskt. (Undrar hur det ser ut efter några fotbollsmatcher med 7-åriga Zlatan-fans?)

Kunde inte låta bli att reflektera över detta i morse, när jag tog mig an projekt "bikinilinje" för - jag vet inte vilken gång i ordningen i mitt liv. Det är ju några gånger per säsong, och med tanke på min höga ålder, och - nä, jag kan nog inte räkna så långt. Och all tid man lägger ner, om man beaktar att "bikinilinjen" går ända ner till fötterna samt innefattar armhålor och ögonbryn...

Tänk om någon forskare plötsligt upptäckte en substans som man kunde kleta på alla ställen där man inte vill ha hår (det skulle givetvis inte påverka de tjocka, blanka lockar som svallar från huvudet och glänser i solens sken). Som alltså fick håret att stanna i växten! Det vore väl nå't! I och för sig så kunde ju frisyren också konserveras för evigt - fast det konststycket är det ju ändå en del som lyckas med. Lite tråkigt att aldrig kunna variera, skulle jag tycka.

Men så många som skulle bli arbetslösa då! Tillverkare av Gillette Venus, Veet-kräm, epilatorer och vaxer skulle bli ställda på bar backe och skönhetssalongerna skulle tvingas hitta på kompletterande verksamheter för att få det att gå runt. Och vad skulle vi alla (åtminstone västerländska kvinnor) syssla med under vår- och sommarsäsongen? Titta på fotboll? Hu!

Nej, det är nog bäst att inte försöka förändra för mycket i sakernas tillstånd. Låt gräset växa och låta dem som vill klippa av det. Samma sak med "generande hårväxt".

1 kommentar:

Rebecca Kihlström sa...

Men det går ju att ta bort hår med laser på salonger så att det aldrig kommer tillbaka. Det kanske vore nåt. Fast jag tänkte vaxa idag eller imorgon, iaf bikinilinjen. Benen tar för lång til, det får bli rakning eller epilering. Tack för igår. Det var trevligt. Jag har just bokat en natt på Grand Hôtel i Mölle när vi är på hemväg från Deutschland (var inte dyrare än någon annan stans). Ska bli kul. Då ska jag visa Erik Klippan och kanske också Nimis...