26 juni 2006

Att flytta ett liv - igen...


Var och röjde ur Mormors lägenhet tillsammans med morbror B i förra veckan. Trots att det bara var en tvåa fanns det en del i skåp och lådor som inte åkt med i tidigare flyttningar.

Min Mormor var annars rätt bra på att dela med sig av grejor som hon inte behövde även medan hon levde. Dock kom hon ibland på att vissa grejor kanske hon ändå skulle ha behövt lite till...

Mina kusiner och övriga närmast sörjande hade redan bestämt sig för att de inte ville ha något mer än några mindre prylar som de hade plockat ut. Så där stod vi med ett helt förråd samt alla klädgarderober och köksskåp med diverse innehåll. Vi började i varsitt hörn och lyckades sortera allt på ca 6 timmar.

B och M körde bort flera lass direkt till tippen, medan jag packade dyrgripar som en hel hög med fat ur Blå Eld-serien, fina glas, monogram-märkta linnehanddukar som nästan inte var använda, en grupp rotting-möbler (bord och två fåtöljer), en påse med utmärkta sybehör (bland annat flera broderisaxar och askar med knappnålar med glashuvud som jag har velat ha så länge men inte kostat på mig att köpa) och mycket mycket mer.

Något som jag (vi) verkligen behövde och sånär hade gått och köpt precis nu var fina mattor till "salongen" - röda Bokhara-mattor, en alldeles lagom under matsalsbordet och en gångmatta i samma mönster. Så skönt bara att slippa gå och leta efter sådana i affärer och jämföra priser osv. Jag hade glömt att hon hade dem, och B bedyrade att ingen annan ville ha dem, så... Jag känner mig fortfarande lite "gamig" efter rensningen, men jag kan inte slänga fina saker och när ingen annan vill ta dem så mår jag nästan illa - och vi har f n släktens största vindsförråd, på gott och ont. Om några år kanske barnen kommer på att de vill ha någon liten kaffeservis eller nysilverskedar efter Gamlamormor, och då kan de ju få stå där så länge.

Annars kan man ge dem till second hand senare också. Jag behöver inte fler mocca-koppar...

Inga kommentarer: