16 november 2009

Ett barn vaccinerat!

Det är lite ovant, det tillstås. Det är ju typ 15 år sedan man skulle hålla koll på att någon över huvud taget skulle vaccineras. Och nu ska plötsligt alla - även jag själv!

Utflyttade dottern R gjorde en mindre operation för 1½ vecka sedan och var på vårdcentralen och tog bort stygnen idag. Eftersom hon jobbar med barn har hon gått och väntat på att få sin vaccinspruta, och passade på att fråga hur det såg ut med vaccinleveranserna när hon ändå var där. Det har ju varit några olika bud, fram och tillbaka. Joodå, de hade börjat vaccinera gruppen upp till 40 år nu! Så hon kunde få sin dos meddetsamma!

När hon kom till stället där de vaccinerade fanns det flera som stod och väntade på att få vaccinera än folk som ville vaccinera sig, så uppenbarligen hade inte informationen gått ut. Kanske kommer det en annons i vår eminenta tvådagarstidning i morgon.

Så nu hänger sonen också på låset! Få se om han hinner hem innan de stänger i morgon eftermiddag, annars får det bli på onsdag. De är ju båda i den mest riskabla åldern och ute bland folk som kan smitta ner dem hela tiden.

Och om ett par veckor blir det min tur! Jag orkar verkligen inte bli sjuk nu...

Inga kommentarer: