13 maj 2008

Nära 50-upplevelse

Att vara med i konstrundan - visserligen har jag inte gått på oljemålarkursen hos den Talangfulla Konstnärinnan med lägenheten full av målade flaskor. Men jag har ju gått på andra kurser. Och ställde ut foton, med cider och salta pinnar. Sålde mest kort, men även ett par böcker som jag layoutat. Och gjorde en väldig massa PR.

Att åka på femtioårskalas till svägerskan som nyss var jämngammal med mig - hur skall detta sluta?

Att i god tid sy färdigt och leverera en studentbalklänning till lillkompisen LN - min gode väns dotter som just var sex år och sprang omkring runt benen på oss på Kulturskolans julcafé. Nu odlar hon vinbär på sin kolonilott.

Att åka på vägsamfällighetsmöte för skogsvägarna uppe runt stugan, och konstatera att vår fastighet ligger allra längst in och därför beräknas högst - men den är ju inte så stor, så det blir rättvist ändå.

Att ta vägen om stugan på hemvägen och stanna till för att beundra blomningen och - faktiskt! - höra göken. (Varför har man bara "gök-otta"? Varför inte "gök-afton"? Det låter ju lika bra på kvällen?)

Att plocka en bukett av de konstigaste blommorna - smörbollar och humleblomster - till mig och en bukett framavlade primula i märkliga färger till pappa, och åka vägen om kyrkogården och sätta dem på hans grav. Och tro att han kanske ser dem någonstans ifrån.

Att plocka med mig en stor burk full av nässeltoppar och de rabarberstjälkar som hunnit upp tillräckligt mycket, och sedan göra något ätbart av det. Bon appetit!

Att planera för YNGSTA dotterns högskoleavslutning med kommande flytt från studieorten till storsta'n, och kanske ett litet kalas också, eftersom hon ändå skall "hem" för att gå på bröllop efter avslutningen.

Att vara så trött på bussen hem så man somnar före Kortebo ...

Inga kommentarer: