26 april 2007

Två nyslingade blondiner i en cabbe...

var jag och dottern R för en halvtimme i eftermiddags. En ny mazda som låg som en rem på vägen, var det 150 eller 250 hästar tro? (Jag såg ingen, men det sägs så)

Fler sommartecken: jag har börjat min vetenskapliga undersökning om nya sommarglassar, och har nu provat 2 stycken. GB's Magnum Ecquador och Klings Calypso. Båda mycket goda, den första kan man ha i stället för middag, den andra som - glasspinne... Fast Magnum har en annan fördel. Det tjocka chokladöverdraget sluter tätt intill pinnen under glassen, alltså ovanför där man håller i pinnen. Detta innebär att även om man äter glassen ganska långsamt, som jag, så stannar glassen på pinnen ovanför chokladhöljet och man behöver inte hålla på och passa och slicka för att det rinner glass ner på fingrarna. Detta kan vara ganska viktigt i avvägningen mellan glassorterna i kiosken.

Jag har idag sett flera människor med bara ben. Både maskulina och feminina. Det var 20 grader i luften, typ. Folk sitter ute och solar på fiket tvärs över gatan. Utan filtar på sig.

Jag har shippat iväg en STOR laddning av mina vykort till stadens största turistmagnet - jippi! Det är det enda stället där jag på allvar tror att jag får sälja mer innan sommaren är slut. Jag trodde aldrig att de skulle ta in dem ens - men frågar man inte, får man inget svar! Inte för att man blir miljonär på att sälja vykort, men jag vill få ut mitt varumärke. Så kanske jag får andra, flashigare erbjudanden senare!

22 april 2007

Att cykla är nödvändigt


särskilt när cykeln är ny och solen skiner.


Vitsipporna blommar i parken, men vinden blåser snålt.


Jag ville också haft en blå cykel, men tjejvarianten fanns bara i rött och killcykeln i blått. Stereotypt så det förslår!


Vi cyklade ca 5 km. Det var lagom.


Vätternrundan är 30 mil... det får nog vara.


M tycker att vi skall ta med en kaffekorg och åka ut och cykla mycket i sommar. Säger han som inte är hemma. Får bli på helgerna, då.

20 april 2007

Vind i håret

om än inte i seglen. Ännu ett brev om ett jobb jag inte fått.

Jag köpte mig en röd cykel. Den är blank. Så var jag väck.

Jag cyklar och cyklar och inte en enda gång hoppar växlarna som på den gamla. Känner mig lite som Mamma Mu när hon lärt sig - det går, det går! - tills jag kommer till en vägg...

17 april 2007

Jag finns!

Jippi.

Jag har fått in en insändare i Tara. Igen.

Scribenda et "printenda" sum - ergo sum.

08 april 2007

Shut up, chicken

...nu är påsken snart slut igen, och det blir aldrig riktigt som man tänkt sig.

Man skall vara glad och äta god mat tillsammans med alla man tycker om och vädret skall vara vackert och man skall gå till en påskeld och få påskägg med godis i (och inte bara göra iordning dem till "barna"). Någon gång skall man också ta sig tid att gå till kyrkan och fundera igenom själva meningen bakom påsken. Tycker jag.

Dottern F har knappt hunnit komma hem förrän hon skall åka igen - det vänjer man sig aldrig vid. Och folk skall sova och äta på olika tider hela tiden. Utom när hela släkten skall träffas med hej och hå. Och rätt som det är ska kompisar träffas och nycklar och pengar och mat och tjosan och ta en tröja på dej och ungefär när kommer du hem mitt i natten? Och så sitter man ensam med det man hade tänkt och stirrar in i väggen.

Det underlättar om det första villkoret är uppfyllt redan före helgen. Det var det fram till i onsdags då luften gick ur. Sedan har den inte riktigt gått i igen.

Snart är det vardag igen. Och trots allt har det väl varit en bra påsk ändå. Om man fått typ hälften som man tänkt så får man vara nöjd.

01 april 2007

Leka med kottar och pinnar

I går var vi äntligen uppe vid stugan igen. Det är otroligt svårt att hitta tiden - ändå blir det oftast bara frågan om några timmars jobb innan man åker hem igen. Totalt ledbruten.


Stormen Per hade tagit även några av våra träd, bl a en jättegran som stod precis där vi brukar (brukade) ställa bilen. Så den var vi bara tvungna att få bort. Sist vi var uppe och sågade i den var det snö... Nu gjorde vi ett allvarligt försök att få undan allt ris och M sågade för allt vad tygen och motorsågen höll. Det blev en liten bit av stubben kvar och en liten hög, ungefär en femtedel, granris som jag bara inte orkade forsla bort. Och sådana massor av kottar! Hur många kottar kan det vara på en enda gran? Det räcker inte med tvåtusen!


Solen sken och fåglarna kvittrade. Men man blir helt ledbruten ändå. Vi är ju inte vana vid den sortens grovarbete. Och flera träd ligger och väntar så snällt, utan att flytta på sig...