10 april 2006

Att flytta ett liv


Under den här familjens liv som familj har det faktiskt hänt att vi flyttat förut. Tre ställen har vi varit bofasta på, plus de två tillfälliga ställena där vi bodde innan vi flyttade hit.

Det här är däremot det ställe där familjen bott längst tid och under de år då familjen gemensamt samlat på sig mest saker - nu har ju två ungar flugit ur boet så den värsta ekorr-tiden vad gäller små rosa volangklänningar, teckningar och skoluppsatser borde vara över. (Det kommer nog en ny period när barnbarnen börjar förskolan inom en femtonårsperiod eller så.)

Jag har slängt mycket, jag lovar! Men en del saker måste jag få spara... Jag lovar att kånka upp dem på vinden alldeles själv!

06 april 2006

Husdjur

Att ha en femtonåring i hushållet är inte så lite likt att ha en hamster.

När man kommer hem mitt på eftermiddagen ligger han och sover. Säger man någonting till honom svarar han (oftast) inte. När man själv vill gå och lägga sig startar den aktiva perioden. Då knattrar det och prasslar med oavbruten frenesi. (Helst vid datorn eftersom tonåringen inte har något hjul att springa i.)

Spåren efter en femtonåring? En massa små papperslappar - kolapapper, anteckningsblockspapper m m. Ingenting ätbart, men spår av att måltid har förekommit i form av använda muggar, glassfat och glas.

Men det är ändå ett sällskap.

02 april 2006

There's a stranger sleeping on my sofa...

fast han är inte så "strange" utan en klasskompis till T, som var här på "herrmiddag" (="polisbrickan" från närmaste korvkiosk) och filmfestival i går kväll medan vi var på 50-årskalas. När vi kom hem runt 01 hade de en film kvar (1984) och fick lov att titta på den fast den nog inte var slut förrän efter 04 eller så. (Ja, jag kollade för säkerhets skull att hans mamma visste om att han var här.) Vi somnade ifrån det hela. Uppenbarligen gjorde herrarna det också, för som sagt är han kvar, sovande som en stock när klockan närmar sig "noon".

Har lite svårt med språket idag eftersom större delen av kvällen tillbragtes konverserande på engelska med födelsedagsbarnets chef som rest över med fru och 2-åriga dotter. I vanlig ordning får ju "alla" svenskar tunghäfta när det skall pratas engelska så någon annan svensk hör det. Jag fick dessutom mannen till bordet, så jag åtog mig att hjälpligt förklara vad det var som hände under kvällen. Måste ju vara rätt trist att sitta en hel kväll och inte fatta något av tal, allsång och andra vilda svenska seder. Så långt som till "Små grodorna" gick det dock inte. Men paret i fråga var jättetrevliga så det var ingen uppoffring alls. Det blev en riktigt rolig kväll med god förplägnad av alla slag. Hallontårta, till exempel.

Idag skall vi nog fortsätta lite med gårdagens påbörjade projekt: lägenhet. Vi hann inte få upp riktigt alla stänger och så skall gardinerna fållas. Nu är vi i alla fall igång! Och solen skiner.