02 april 2006

There's a stranger sleeping on my sofa...

fast han är inte så "strange" utan en klasskompis till T, som var här på "herrmiddag" (="polisbrickan" från närmaste korvkiosk) och filmfestival i går kväll medan vi var på 50-årskalas. När vi kom hem runt 01 hade de en film kvar (1984) och fick lov att titta på den fast den nog inte var slut förrän efter 04 eller så. (Ja, jag kollade för säkerhets skull att hans mamma visste om att han var här.) Vi somnade ifrån det hela. Uppenbarligen gjorde herrarna det också, för som sagt är han kvar, sovande som en stock när klockan närmar sig "noon".

Har lite svårt med språket idag eftersom större delen av kvällen tillbragtes konverserande på engelska med födelsedagsbarnets chef som rest över med fru och 2-åriga dotter. I vanlig ordning får ju "alla" svenskar tunghäfta när det skall pratas engelska så någon annan svensk hör det. Jag fick dessutom mannen till bordet, så jag åtog mig att hjälpligt förklara vad det var som hände under kvällen. Måste ju vara rätt trist att sitta en hel kväll och inte fatta något av tal, allsång och andra vilda svenska seder. Så långt som till "Små grodorna" gick det dock inte. Men paret i fråga var jättetrevliga så det var ingen uppoffring alls. Det blev en riktigt rolig kväll med god förplägnad av alla slag. Hallontårta, till exempel.

Idag skall vi nog fortsätta lite med gårdagens påbörjade projekt: lägenhet. Vi hann inte få upp riktigt alla stänger och så skall gardinerna fållas. Nu är vi i alla fall igång! Och solen skiner.

Inga kommentarer: