21 augusti 2011

Sommaren går mot sitt slut

I dag stänger Guldkroksbadet för säsongen, i torsdags var sista gången jag hann morgonsimma. Sonen T och lilla I har packat ihop alla sina kringströdda prylar och stuvat in dem i den lilla gröna Renaulten. Nu är vi bara några mil från Örebro.
Sensommarens fuktiga luft har dragit med sig mängder av spindlar från sjön, och det mörknar allt tidigare på kvällarna. Vildgässen börjar samla ihop sig för flytt söderut och Tivedens vägkanter lyser lila av ljung. Det är alltid lika vemodigt men rätt som det är blir det jul och det vänder igen.
Dags att summera sommaren som var. Stellas första sommar, min första sommar som mormor.
Fast vi bara fick en semestervecka tillsammans har vi hunnit med en hel del. Nästan en vecka blev det på Gotland i samband med Almedalen och en vecka i Budapest. Sedan har vi varit på många korta utflykter och hälsat på vänner, och fått besök av många vänner. Vi har kunnat tillbringa mycket tid med familjen, vilket är högtidsstunder. Vi har varit friska och sånär som ett par mindre olyckstillbud har det mest varit bra saker som hänt. Det är något att vara tacksam för.
Undrar vad som kommer att hända nu, till nästa sommar?