30 september 2009

Då och då...

... känns det som om inget blir gjort.

Går till affären i alla fall. Smöret är slut.

Då har jag i alla fall gjort någonting!

10 september 2009

Öl orsakade denna vackra klänning...

En "lätt" travesti på det gamla t-shirt-trycket "öl byggde denna vackra kropp" - om nu någon missade det.

Ska bara berätta en liten anekdot ur verkligheten.

Idag tog jag bussen till Skövde för att handla några presenter, som inte går att handla i denna stad, tyvärr. Jag steg bakåt i vagnen som man ska och slog mig ner på andra sidan gången från några typer som verkade känna varandra rätt väl och var rätt glada. Ja, ja, OK. De hade några burkar som de drack ur, och det luktade litegrann, men vadå. Om inte chauffören hade slängt av dem så inte skulle väl jag.

Satt där och läste min pocketbok i godan ro tills det var dags att stiga av vid resecentrum i Skövde. När jag gick av bussen fläktade vinden lätt mot ryggen och jag huttrade till i värmen - nämen, vad var det här? Jag var alldeles våt från strax ovanför midjan och neråt. Som tur var hade jag på mig en jeanskjol så det syntes inte så mycket, men det kändes. Det luktade öl. Inte lite heller. Någon hade troligen spillt någon deciliter över ryggstödet där jag satt, och det hade blivit varmt i solen så jag kände det inte förrän jag gick ut.

Jag tänkte att det torkar väl fort i den här värmen och då kanske det inte luktar så mycket. Jag hade ju inget ombyte med mig precis. Så jag tog promenaden ut till köpcentret Elins Esplanad, vilket tog ca 20 minuter. Inte slutade det lukta. Jag gick och handlade det jag skulle ha och försökte hela tiden förtränga att jag stod i ett moln av alkoholångor. Det gick inget vidare.

Det slutade med att jag gick in i en av klädaffärerna som hade "slutrea" - 70% - och köpte en klänning, som jag bytte till inne på köpcentrets toalett. (Jag kunde inte riktigt med att "behålla den på" direkt i provhytten... Det hade krävt en lång förklaring!) Knölade ner mina öldoftande kläder i plastkassen och gick ut som om inget hade hänt. Nu ligger de och snurrar i tvättmaskinen.

Som tur var hittade jag åtminstone en snygg klänning. Men frågan är om jag någonsin kan använda den utan att tänka på gänget i bussen...

08 september 2009

Lägesrapport


Så här långt har jag kommit idag. Målat ett varv till, eller lager heter det väl när man målar, med det bruna plus de gröna listerna som ska bli dörrfoder. Dörrarna är också brunmålade och står inne i stugan. Taket skall få papp och plåt så småningom, inte presenning...

Som synes behåller vi färgskalan som pappa bestämde när han byggde huset ca 1962.. eller nåt. Till våren skall vi även måla om det stora huset som har blivit lite skamfilat.

01 september 2009

Jag fortsätter lova!

Jag lovade ju att det skulle komma bilder från semestern i sydsverige på detta forum. Det ska det också. Snart.

Börjar få klagomål på att de aldrig kommit, men jag sa faktiskt inte när. Bara att.

Har i alla fall lagt in bilderna på datorn, så några av dem behöver bara väljas ut och fixas lite först. Och läggas i ordning. Så nu vet ni det.

"Spara pengar"

Det vill vi väl alla i dessa tider och andra. Nu kör ICA en massiv kampanj under detta motto, med förgrundsfiguren Ulf i reklamfilmen som i stället för löneförhöjning får en kostnadssänkning och blir jätteglad.

Tror inte att vi konsumenter skall bli riktigt så jätteglada. Jag sitter och kollar på extrapriser och erbjudanden i veckans blad, nu innan jag går och handlar, och det är också kryddat med "spara pengar"- symbolen. Men jag kan inte hjälpa att jag reagerar lite lätt på vilka produkter som ingår i kampanjen. Pulversåser? Potatismospulver? Läsk? Att toapapper, broccoli, margarin och falukorv är med tycker jag är helt OK, men varför pulversås, när det är så lätt och snabbt att göra en vanlig brunsås minst tio gånger billigare än extrapriset? Och potatismos av "riktig" kokt potatis, nu börjar det ju finnas mogen potatis igen i affären. Läsk är också en helt onödig produkt egentligen, vi har ju världens bästa kranvatten. Vill man ha bubblor skaffar man en soda stream-maskin och vill man ha smak blandar man i saft. Läsk skall vara en lyxprodukt, inte något man köper varje vecka ens!

Till sist: en riktigt, riktigt dålig produkt som jag inte inser att jag någonsin skulle köpa. Färdig sallad att använda direkt ur påsen, "medelhavsmix" med tre olika salladssorter och spenatblad. Visst, det är nyttigt och smidigt att man inte ens behöver skölja. MEN 159.20 KILOT!!! Skulle aldrig någonsin köpa det hem eller ens till stugan, där man vill ha mat som går fort och lätt. Intill syns ett huvud isbergssallad, den kostar 11.90 kilot... Även ett ensamhushåll bör kunna göra av med ett huvud isbergssallad på typ tre dagar utan större besvär! Rucola håller sig i ett par veckor i kyl och röd sallad som det är i mixen är ckså hållbar länge om man köper en kruka och förvarar kallt.

"Spara pengar" - nej tack, inte på Icas sätt. Då tror jag mer på Mats-Eric Nilsson.